Turkiet, Dag 3.

Vi steg upp rätt tidigt för att göra oss i ordning för att bli upphämtade och skjutsade till ett ställe där vi skulle få hamam, turkiskt bad. När vi kom fram fick vi gå och byta om till bikini och låna ett par badskor. Första anhalten var en vanlig hederlig bastu, varm och fuktig som sig bör. Sen bar det av ner i en iskall jacuzzi och sen in i en ångbastu. Efter att ha gått igenom alla de rummen var det meningen att själva hamamen skulle börja men det var ganska många personer före oss så vi fick fördriva tid ute i poolen en stund istället.
 
Efter en väntan som kändes ganska lång fick vi änltigen komma in i själva "hamam-rummet". Ett ganska stort rum i marmor med ett stort bord i mitten också gjort i marmor. Där inne var det ganska varmt och väldigt fuktigt. Där fick vi också sitta och vänta en liten stund, men då fick vi lite tid att vänja oss vid klimatet där inne. När det äntligen var vår tur fick jag följa med en kille till ett lite mindre rum bredvid det stora rummet där jag fick lägga mig på en liten marmorbänk. Han hällde ljummet vatten över mig och tog sedan på sig en skrubbvante som han sedan skrubbade hela min kropp med. Han sköljde sedan av kroppen igen, så att den skulle vara ren från den döda huden som just skrubbats bort. Sen hade han en hink med någon sorts olivtvålskum där han stoppade ner och blötte upp en småhålig tygpåse som han sedan svingade fram och tillbaka i luften så att den fylldes upp med skum som han sedan spred ut över min kropp. Skummet var alldeles varmt och skönt och massagen likaså. Efter skummassagen blev jag avsköljd en gång till och fick sen sätta mig i en fåtölj utanför och vänta en stund. Vi blev sedan inledda i massagerum där vi fick en snabb men välgörande helkroppsmassage. Hamam är något jag rekommenderar att ni gör om ni åker till Turkiet!
 
Efter hamamen blev vi skjutsade tillbaka till hotellet och då var det tid för lunch.
Så vi gick rakt över vägen och åt på sportbaren som låg där.
 
På sportbaren jobbade en kille som vi tyckte såg så bekant ut. Vi försökte verkligen komma på vem han såg ut som men kunde för allt i världen inte komma på vem det var. Vi var där fler gånger också under veckan och kunde inte komma på vem det var. Men ni ska få veta vem han såg ut som vid tillfället som vi kom på vem det var ;)
 
Efter lunchen gick vi tillbaka till hotellet där vi solade och badade i poolen.
 
Det var så varmt i solen att man svettades så mycket som på bilden ovan på knäna när man låg stilla och när klockan hade passerat fyra på eftermiddagen. Det var först efter att klockan hade passerat ungefär fyra som det var okej att ligga i solen utan parasoll.
 
Sen var det dags att duscha och göra sig redo för middag igen. Men innan vi började gå dit vi hade tänkt gå för middag gick vi och tittade på moskén som vi hade i närheten.
 
 
Vi gick sedan vägen som ledde till den gamla delen av Side, gamla stan skulle man väl kunna säga. Längs vägen fanns det nästan oändligt med ruiner, däribland den stora amfiteatern.
 
 
Vi valde sedan en restaurang där det visade sig vara två servitörer som pratade svenska varav en av dem hade bott och jobbat i Umeå (på tapas hade han jobbat). Här har ni utsikten från där vi satt och åt.
 
 
På nästan alla restauranger fick man äppelte efter maten, när man fick notan. Det var väldigt sött och gott, perfekt avslutning av middagen! Vi fortsatte kvällen med att gå och titta i de flesta affärerna som låg längs huvudgatan. Och vi insåg snabbt att vi inte ser svenska ut, utan tydligen mer ryska och tyska. För "inkastarna" försökte oftast ta kontakt med människorna som gick förbi genom att prata med dem på det språk de trodde att man pratade. Så vi fick många gånger höra "dåbryj vjetjer" och "Hallo Deutschland".
 
På vägen till den västra stranden gick vi förbi Turkiska Ullared med billiga märkeskopior av alla möjliga kläder. Dock inget som vi nappade på. När vi kommit fram till strandpromenaden ovanför den västra stranden satte vi oss på en restaurang där vi beställde varsin alkoholfri drink. Min hette Cinderella tror jag.
 
 
Efter drinkarna var det dags att dra sig tillbka till hotellet igen. Avslutar detta kilometerlånga inlägg med en bild på vår "diggarmin". Vi diggade säkert till Rihannas "Where have you been", låten som förföljde oss under veckan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0