Nice nice.

Måste ju erkänna att det känns helt okej att ha köpt/beställt nästan
alla julklappar nu. Saknas bara några kompletterande småsaker men det mesta
är fixat! Och det är inte ens December än.
 
Något annat som är nice är att min käre fästman tog körkortet
idag! Så nu är det hans tur att skjutsa runt mig ;) Härligt.
 
 Fixat mer julmys i lägenheten med denna julstjärna från clas ohlson, som
man kan byta stjärnan mot en lampskärm på sen när julen är över. Praktiskt!

Gardinerna.

Lovade mamma att lägga ut bilder på de nya gardinerna, så här har ni dem!
 
 

Burr..

Tänkte kolla vädret för de kommande dagarna och veckan. Ser ut att börja bli kallt...


Alla på samma gång.

I fredags var jag på julshow, i söndags såg jag genrepet av föreställningen "I Decembernatten", ikväll ska jag se midgårdtreornas sceniska projekt "Pandoras", på måndag ska jag på Tommy Emmanuels konsert och på tisdag ska jag på Samuel Ljungblahd och Ole Børuds konsert. Hur gick detta till? Men jag klagar inte.


Illa.

Men vad är det här för stil..? Börjar känna mig förkyld.
Det hade jag ju inte alls tänkt mig att vara nu..
 
Jaja, jag har i alla fall gjort som jag ofta brukar göra när jag börjar känna mig
sjuk, göra alldeles för mycket! Har handlat, städat lägenheten, strukit och bytt till
julgardiner ikväll. Blir säkert mycket bättre av det. Ja, en kopp te och
lite fika har jag hunnit med också. Nä, ska lägga mig nu..

Lilleman.

Lill-Isak var hos mamma och pappa i helgen. Jag var ju
dock inte hemma så mycket men några fina citat fick jag i alla fall.
Jag, mamma, pappa och gamm-Isak satt vid köksbordet och så kom lill-Isak 
in och visade något han hade byggt med lego och så löd konversationen:
Mamma - Men vad duktig du är! Du har blivit så stor och duktig på att bygga lego.
Lill-Isak - Jamen, jag tackar jag! (med riktigt lillgammalt uttal)
 
Lite senare frågade jag honom:
E - Men Isak, vad önskar du dig i julklapp av mormor då?
L-I - Ska du inte fråga vad jag önskar mig av dig?
E - Jaha, vad önskar du dig av mig då?
L-I - Hmm.. en iPad!
 
Sen vet jag inte riktigt hur det kom sig men han satt
i alla fall och rimmade skorsten med Torsten.
 

Klirr-klirr.

Som ni kanske har förstått börjar Umeå C-projektet snart vara slut. Magnus satt och räknade ihop all tid som har skrivits där, jag har gjort 1480 timmar. Tanken är att vi ska få ta ut skottet snart. Alltså få några extra kronor på varje timme man har gjort på det projektet. Så.. med 1480 timmar ränner det iväg fort! Och om man tänker på att på bollhallen fick jag 17 kr extra per timme då.. ja, det kan bli en del med andra ord. Har dock ingen aning om vilken summa vi snackar om den här gången men extra klirr i kassan blir det då igen!

Boden-resan.

Ni ska få en resumé av Boden-resan hade jag tänkt!
 
Klockan 13.00 på fredagen skulle bussen gå från Delta, vi kom iväg lite senare men vad gjorde väl det? Första delen av bussresan var jag rätt uttråkad, satt bredvid en jag inte kände och så. Men efter bensträckaren i Skellefteå blev det lite omflyttning bland platserna så jag hamnade med mina kollegor. När bussen rullade igen fick jag köra igång tävlingen jag hade fixat. Den verkade bli väldigt uppskattad! Och de tyckte att den var både svår och rolig. Micke, en av mina kollegor, uttryckte att han skulle ha haft den där skivan för de hade haft en liknande tävling på julafton nu, samma i flera år så alla började kunna svaren. Så jag erbjöd honom att ta skivan jag hade gjort, han tackade och tog emot! Tävlingen var också en rätt bra icebreaker med de jag suttit med tidigare men inte kände.
 
När klockan var ca.17.15 kom vi fram till Boden och hotellet Bodensia som vi skulle bo på. Vi checkade in och fick lämna våra grejer på rummen och umgås lite innan näst buss som gick 18.15 tog oss till Western Farm. Framme på Western Farm blev vi visade till våra bord och vi fick hämta tallrikar för att sedan ta för oss av julbordet som hade i princip allt man kunde önska sig. Lite då och då under middagen hade "husartisterna" några nummer med sång och dans. Efter julbordet hade de även en efterrättsbuffé.
 
Klockan 21.00 började den riktiga showen, även den med sång och dansnummer. Lite kul var det dock när både den första och den andra låten var två av de låtar jag hade valt till tävlingen, vilken rip-off! Det var lite varierande kvalitet på numrena och artisterna. Men de som var bra var verkligen riktigt bra! Och det var en salig blandning av allt från schlager till rock och lite julmusik såklart.
 
Efter showen städade de undan några bord och gjorde plats för dans och i rummet intill startade de upp den mekaniska tjuren (Som jag fegade ur på). Ungefär fram till klockan tolv blev det mest prat och tittandes på folk som vågade ta sig an tjuren. Sen blev jag uppbjuden att dansa av en kollega (han försökte som hinta att han ville dansa med mig men jag fattade det inte förrän han på sitt tredje försök sa "Jag vill dansa med dig, får jag det?" haha). Så det blev en omgång bugg på dansgolvet innan vi förflyttade oss till rummet där de hade ett liveband och där resten av kollegorna hängde och dansade och pratade. Där fortsatte det med spontandans ända tills bussen gick tillbaka ungefär. Klockan ett alltså.
 
Väl tillbaka på hotellet kände sig mina kollegor inte helt klara med kvällen så efter att ha frågat i receptionen begav vi oss 500 m ner längs gatan till en krog som hade öppet och skulle ha det till kl.3.00. Vi kom dit och blev beordrade att ställa oss i led av vakterna och de bad oss visa leg. Magnus och Patrik visade sina och någon av dem frågade vad det var för åldersgräns och vakten svarade "23" och jag sa till Yvonne, som var den enda kvinnan som hade följt med dit, att då kommer ju inte jag få komma in. Hon sa "Gå bara nära mig och så går vi in". Sagt och gjort, men det gillade inte vakten! Han bad oss gå ut igen och sa åt mig att visa mitt leg och det gjorde jag och så fick jag gå in. Logiken där?
 
Första gången i hela mitt liv som jag var på krogen det här alltså. Där fortsattes det att dansas och drickas (jag var dock nykter hela tiden, det var flera som var väldigt faschinerade av att jag är nykterist). Jag hade väldigt trevligt i alla fall! Även fast jag var yngst av alla och den som var näst yngst var 28 ^^ 
Kan även meddela att förlovningsringen var ett bra vapen mot påträngande killar.
 
När klokan började närma sig tre gick vi tillbaka till hotellet igen för att sova. Jag fick dock inte så hemskt mycket sömn då han jag delade rum med snarkade som en.. jag vet inte vad! Dagen efter klev vi i alla fall upp och packade ihop, åt frukost och begav oss hem igen. 
 
Jag är väldigt glad att jag följde med! Har träffat nya människor som jag kommer jobba med på nästa bygge, folk från Balticgruppen alltså. Och några av de vi handlar armaturer av, Optima. Och såklart mina egna arbetskamrater, som jag umgick mer än vanligt med! Mycket trevlig resa och western farm var ett fint ställe. Skulle gärna vilja åka dit på sommaren någon gång också, få se westernmiljön i dagsljus och fara ut på äventyrsridning. Blir det sommarens resa kanske?
 
Det var det det!

Se där!

Var på födelsedagsfika hos Rakel ikväll och kom hem med en present själv! Hur kom det sig kan man ju undra. Men en mycket fin förlovningspresent hade hon köpt åt mig och Gustav. Glögg med smak av hallon och lakrits, det stod ju som Ellen och Gustav skrivet på den!

Men nu ska jag försöka ta igen den förlorade sömnen från igår natt. Sov gott!


Framme.

Nu är vi framme i Boden och har installerat oss i hotellrummet. Om en halvtimme kommer bussen som ska köra oss till western farm, då blir det julbord och show!

(Tävlingen blev lyckad och uppskattad!)


Christmas extravaganza.

Det är alltså hit vi ska åka imorgon. Och det är showen "Christmas Extravaganza"
vi ska se samtidigt som vi äter årets första julbord. Julbord den 23 November känns
lite väl tidigt men det blir nog bra.
 
Och för att svara på din fråga så ja, jag kommer spöa
mina kollegor på den mekaniska tjuren.

Äntligen klar.

Två timmar senare och jag är äntligen färdig med tävlingen vi ska ha på bussen på fredag, som jag fick ansvaret för att fixa. 20 filmsoundtracks och 60 frågor.. Nä, dags att hämta tvätten som förhoppningsvis har torkat! Sen ska jag vila.


Back to white.

I måndags tvättade jag och Anders servicebilen som inte har blivit tvättad på säkert över 1,5 år. Blev lite skillnad va?


Häftigt.

Jag fick ännu ett paket igår, packat av wonder woman! Hur coolt är inte det ^^
Och ja, innehållet i paketen är än så länge hemliga ;)


De första har anlänt.

Trevligt att komma hem och hitta tre små paket på dörrmattan!


Catching up.

Vad dålig uppdatering det har varit här den senaste veckan. Kan inte påstå att det har varit för att jag har haft för mycket för mig, det har bara inte blivit av. Jaja, helgen har i alla fall varit helt okej. Dock alldeles för lite tid med Gustav.. Vi har inte varit med varandra "på riktigt" sen förra lördagen och då börjar det vara illa! Hoppas på ändring.. bara jag som ställer till det och ska iväg till Boden i helgen. 
 
Hur som helst fick jag värsta bra idén på två julklappar nu på vägen hem till stan! Lite irriterande att få sån kreativitet och inspiration så sent på kvällen, kanske tur då att jag inte har rätt material hemma för att kunna börja med dem. Men snart så, hoppas bara jag fortsätter känna det kreativa flowet! Igår var jag i alla fall ute och tog lite bilder i fina Junkboda. Några bilder som jag gillar:
 

Förhandsinvigning.

Titta pappa! Åkulla står med på en av glasrutorna i tunneln :) Och Ånäset också för den delen. Men inget Junkboda..

Vi var på förhandsinvigningen ikväll och efteråt gick vi (några kollegor) ut och åt på Allstar. Mycket trevligt och väldigt god mat! Men nu är det för längesedan dags för mig att sova! Godnatt.


Dålig citat.

Troligtvis det dummaste citatet som är infällt i asfalten är det ni ser nedan. Det står: Skriv något på väggen så att andra får veta hur du känner.
Är inte det att be om skadegörelse? Och det lär ju inte vara konstnären som åker dit för det, eller?


Presenter.

Första julklappen (eller är det kanske en födelsedagspresent? Gustav har
ju de dagarna så nära varandra) fixad! OCH födelsedagspresent till lillebror klart.
Känns bra att ha det påbörjat. Och på tal om uppvaktningar så är det 
ju fars dag idag, inga presenter har getts än men chokladbollar 
har jag gjort och bjudit på i alla fall!

Perfekt.

Tillfället när man glömde att ta med ritningen när man skulle plocka ihop material men plockar ihop material ändå och det visar sig vara perfekt mängd av allt. Inte för mycket och inte för lite av något!


Soon.

Har dukat upp och förberett inför cellgruppen som vi ska ha hemma hos mig ikväll. I kylen står grönsaker och dipp samt snickerskaka och bara väntar på att alla ska komma!
Ska bara bli intressant att se om det finns tillräckligt med sittplatser till alla, det är inte säkert! Men finns det hjärterum så..


Klassfoton.

Nu har klassfoto-väggen fått flytta från junkboda till Umeå. Tycker det blev rätt bra faktiskt! Den väggen var så tom innan. Och så är det ju riktigt roligt med gamla klassfoton, tycker då jag i alla fall!


Men hemma bäst..

Igår kom äntligen Gustav hem till Sverige igen! Han verkar ha haft det riktigt bra och det här var nog bara början på hans "resliv". Han hade till och med med sig en fin present till mig! Ett par örhängen (som egentligen hade Decembers månadssten i sig men han tyckte att den turkosa passade mig bäst, och det var ju helt rätt!).


Folk alltså..

Jag har ett spel på telefonen som heter quizkampen. Det är en sorts frågesportsspel där man väljer kategorier att svara på frågor i och så tävlar man mot antingen folk man känner eller en slumpas motståndare. Man ska alltså få mer poäng än sin motståndare, då vinner man. Jag har spelat det här ganska länge och i alla fall jag har varit med om har spelet liksom varit slut när någon har vunnit och så har det inte varit något mer med det. Jag har säkert förlorat lika många gånger som jag vunnit och inte bryr jag mig så hårt om det. Men idag när en av matcherna var avslutade och jag hade vunnit skickade min motståndare ett meddelande till mig. Ni ser det här nedanför. Vem skickar sånt där till en person man inte känner och om något så meningslöst?! Ja, folk alltså..


RSS 2.0