Påklädd.

Nu har dockan fått kläder.
 

Work in progress.

Nu har jag äntligen påbörjat lampmakandet! Köpte nämligen en pappersskärare idag så nu ska det bli fina, jämna pappersbitar. Ska bli mycket spännande att se resultatet, om jag nu kommer så långt..
 

Fortsätter med fika.

Förra veckan var det kladdkaka, ikväll vankas det ananaspaj! Står i ugnen nu, så nu ska jag passa på att duscha!


Fika, fika.

Ska snart gå ner på stan för att fika med cellgruppen. Tredje fikat för idag. Det kom folk både till förmiddags- och eftermiddagsfikat som hade bullar med sig! Så det blir nog inte en bulle nu i alla fall ^^
Men men, hinner kanske blogga på riktigt i framtiden!


Full rulle.

Har tvättat och tränat ikväll, har därför inte hunnit blogga! Och nu tänkte jag fika och se på ett avsnitt New Girl. Så vi kanske hörs imorgon?!
 

Organisering.

Det är alltid kul med nya leksaker, har alltså fotat lite mer också. Typ maten jag åt idag. Och när jag fixade till i min garderob.
 
Das våffla.
 
Och före jag fixade i garderoben:
 
 
Efter:
 
Före:
 
Efter:
 
Har blivit mycket omorganisering och praktisk förvaring den senaste månaden. Mycket bra!
 
 
 
Korgarna är köpta på clas ohlson.

Testing.

Här får ni några detaljbilder på provdockan, taget när jag testade stativet och fjärrutlösaren!
 
 
Avslutar med en bild på gitarren.
 
 
I rummet som det har varit omöjligt att fota i förut om det inte har varit dagsljus kan jag nu fota tack vare stativet och fjärrutlösaren, härligt!

Se, men inte röra.

Idag flytspacklas det i den blivande restaurangen!


Stativ.

Jag och Gustav var på media markt efter att jag hade slutat jobba och då fick min provdocka en kompis vid namn kamerastativ! Nu ska här fotas! Eller.. Inte precis nu. Nu ska vi äta kladdkaka.


Provdockan.

I helgen när jag och Mikaela var på stan köpte hon en gardin som hon tänkte dela på eftersom den var så bred. Dock insåg hon att det nog inte skulle bli så bra när vi återvände till lägenheten. Men det var den sista av den sortens gardin som de hade kvar på Åhléns i Luleå så hon bad mig kolla i Umeå. Sagt och gjort, jag gick dit efter jobbet idag och hittade gardinen! Började kolla på gardiner åt mig själv när jag ändå var där och hittade ett par som jag tänkte nog kan passa.
 
Jag gick vidare in i butiken och ser nere i hörnet något som jag har tänkt köpa rätt länge men som de inte har haft hemma (åtminstone inte ståendes ute i butiken). En provdocka! Jag förflyttade mig ganska snabbt till den för att inspektera, fin var den. Provlyfte kartongen, den var inte så tung. Tog med den till kassan och köpte den och gardinerna.
 
Så här liten och smidig var kartongen som jag då fick bära ända hem.
 
Hopmonterad och klar! Jag är riktigt nöjd. Nu kan jag inreda lägenheten med hjälp av mina kläder. Tyvärr hade jag inte klänningen jag har tänkt ha på den nu i stan så den får stå naken tills efter helgen.
 
Men äntligen känns det som att det här rummet börjar vara klart! Det blev jättebra med gardinerna också tycker jag. Har en dålig bild på dem.
 
 
Men måste se till att sätta igång tillverkandet av lampan snart..

Pressen.

Efter jobbet idag blev jag ombedd att gå till Umeå C för att hämta ett verktyg och sen ta med det imorgon. Jag måste ju erkänna att jag nästan kände mig kriminell när jag gick omkring med denna i väskan.


Helgen i Luleå.

I fredags direkt efter jobbet gick jag och köpte mig en macka innan jag satte mig på bussen som skulle ta mig till Luleå. Bussresan tog väl ungefär fyra timmar men gick ändå rätt bra även fast det är tråkigt att åka buss själv. Men det var rätt skönt för det var förvånansvärt lite folk på bussen så jag hade till och med två säten för mig själv hela resan. Kunde bre ut mig hur mycket jag ville ^^
 
Jag kom fram i Luleå strax innan klockan nio på kvällen och där på busstationen mötte Mikaela upp mig och så följdes vi hem till henne. Där fick jag mig en rundtur av deras lägenhet som var mycket fin! Och sen blev det fika framför Fantomen på operan. Vi har haft hur mycket godis som helst i helgen. Vi hällde upp det i en skål men det tycktes inte bli något mindre..
 
Sådär full var alltså skålen på lördag och då hade vi ändå ätit av det på fredagen!
 
När vi sedan hade lagt oss för att sova låg vi och pratade i.. säkert 1-2 timmar till. Mycket trevligt.
 
På lördagen vaknade vi och åt frukost, fick mycket att välja på. Rena rama hotellfrukosten ju!
 
Sen gjorde vi oss i ordning och tog en heldag på stan med shopping och fika!
 
Jag kom hem med en skjorta från JC's herravdelning på halva reapriset, en svart t-shirt med spetsdetaljer från HM och en hårinpackning. Hoppas kunna fixa bättre bilder på dem en annan gång.
 
 
Vi hade även bestämt oss under dagen att vi skulle gå på bio. Så efter att ha shoppat klart gick vi hem och gjorde och åt middag innan vi gick iväg igen och såg på filmen "Les Miserables". På väg hem efter bion gick vi genom parken där de hade en isrutschkana med en hackspett i toppen. Vi gick närmare för att inspektera och det slutade med att jag åkte den! Finns på film. Och jag har även ett bevis på min armbåge, ett blått ett.
 
Nåväl, efter bion tänkte vi se en nedladdad film men fick det inte att funka så det blev att se Dirty dancing som gick på tv. Som vi båda slumrade till i omgångar tills vi till slut gick och la oss i sängen, pratade lite mer och sen sov.
 
Idag låg vi och drog oss länge i sängen när vi väl hade vaknat. Sen åt vi frukost och så småningom kom Sandra och Alexander som fick äta lunch. Sen blev jag och Alexander förvisade till vardagsrummet medan Sandra hjälpte Mikaela att få på sig brudklänningen. Till slut öppnade de dörrarna till köket (och Alexander fick gå in i sovrummet) och jag fick se den fina klänningen ♥ Men jag ska inte avslöja något om den, det blir en överraskning för er som går på deras vigsel (10 Augusti).
 
Efter lite smakråd och småprat om bröllopet fikade vi innan det var dags för mig att sätta mig på bussen för att åka tillbaka igen.
 
Det var verkligen en jättebra och välbehövlig helg på många sätt! Är så glad att det blev av. Och tacksam för den fina vännen jag har, vad skulle jag göra utan dig? 
 
Mikaela och hennes svårätna Napoleonbakelse. Hoppas du förlåter mig för att jag la ut den här bilden ;)

On my way.

Sitter på bussen från Luleå på väg tillbaka till Umeå nu. För tillfället står vi på Skellefteå busstation och ska åka om en stund. Har haft en mycket bra helg! Men ska berätta om den sen när jag har tillgång till datorn. Men nu vet ni att jag lever i alla fall.


Imorgon, imorgon.

Mina händer är så torra som de nog aldrig har varit förut. Det är jättehemskt. Svider som sjutton! Köpte en helosan-tub för att kunna bota det. Oj, vilken intressant information.
 
Imorgon kommer i alla fall den efterlängtade dagen: Fredag! Då sätter jag mig på en buss till Luleå för att hälsa på hos min kära vän Mikaela. Men först ska jag ju jobba såklart.. Håller tummarna för att dagen går supersnabbt. Har verkligen sett fram emot detta hela veckan och typ hela förra veckan och äntligen händer det :D
 
Våra planer hittills är:
- Shop til' we drop
- Fika
- Titta på brudklänningen!!
 
Åh, snabbspola till imorgonkväll ja tack.

Skröpel.

Igår efter mötet upptäckte jag ett utslag på min arm. Som kliade och kliade, små röda prickar. Som ännu inte har försvunnit men kliar inte lika mycket om jag lyckas hålla mig ifrån att klia. Ond cirkel det där.
 
Sen var jag och tränade nyss. Körde step dance för första gången denna termin. Kul som vanligt! Men, halvvägs in i passet trampade jag snett och fick riktigt ont i fotleden. Övervägde nästan att avbryta men tjurskallig som jag är fortsatte jag, till en början ganska försiktigt men kunde sen ta i mer. Får se om det straffar sig imorgon då..
 
Nu fikar jag, det är bra!

Macro.

 
Hann testa macrolinserna lite i helgen. Och så här blev det :)

Lampa.

Var på möte i kyrkan idag och efteråt när vi satt och fikade kom vi in på pyssel och sådant. Det var nämligen en som höll på att pimpa en rislampa som hon hade hemma med servettblommor. Men hon hade även sett många andra modeller så nu när jag kom hem var jag tvungen att googla på det och blev sugen på att försöka mig på en sån här.
 
 
Hittade beskrivningen här.
 
Massa pillergöra, kanske kan vara något för mig?

Utsikten kan man inte klaga på.

Idag spenderades 75% av arbetsdagen uppe på plan 13, taket alltså. Det var dags att göra valvet klart för gjutning på fredag. Och vi valde onekligen den bästa dagen för det! Det har varit jättefint väder hela dagen, solen var framme och värmde till och med litegrann. Men i morse var det månen som var framme.
 
 
Micke kallade mig för valv-chefen. Och ja, nog var det väl kanske lite så. Vet inte hur det går till men ibland blir jag helt plötsligt halvt ansvarig för saker och ting, typ som det här. Är det jag som bara tar för mig omedvetet eller lämnar de över uppgiften till mig? Jag vet inte.. Hoppas bara att det uppskattas!

Tisdag.

Idag fick jag gå skyddsrond på jobbet. Det innebär att jag och en representant från varje företag som är på Forsete gick runt hela bygget och kollade så att det inte finns saker som hotar oss som jobbar där. Största problemet nu är väl halkan. En och en halv timme tog det att gå runt hela bygget och kolla, stor yta! 

Annars idag har jag och Jonas varit riktigt duktiga och satt massa kabelstege. Mot slutet av dagen var vi ungefär som en maskin, supersnabba!
 
Efter jobbet begav jag mig för första gången på över fem veckor till USM för att träna. Bodypump blev det. Och som jag misstänkte har jag inte blivit starkare av att inte göra någonting i flera veckor, konstigt det där. Nu ligger jag bara i soffan och degar, kommer inte göra många knop ikväll kan jag säga.
 
Här har ni låten jag har på hjärnan just nu:
 
 

Tillbaka till vardagen.

Idag var alltså första arbetsdagen på lite mer än två veckor. Kändes rätt jobbigt både igår och i morse men dagen gick förvånansvärt lätt och smidigt! Ibland kan man ju fråga sig vad man oroar sig för. Jag har ju så trevliga kollegor så mestadels är det himla trevligt att vara på jobbet!
 
Hade ju hunnit samla på mig lite tvätt på två veckor hemma i Junkboda men eftersom jag var så smart innan jag gick på ledighet hade jag bokat en tvättid idag så i skrivande stund torkas tvätten nere i källaren. Har även hunnit hämta ut tre paket på preem idag. Två som jag ske ge bort (Hur kom det sig, julen är ju över?!) men faktiskt ett till mig! Macrolinser till kameran, så nu kan jag ta extrema närbilder. Blir att testa dem snart nån dag, blir ju bäst om det är ljust ute.
 
Men medans tvätten nu torkar ska jag se sista avsnittet av Dexter på första säsongen, det är ju så spännande! Ciao

Mitt 2012.

Några händelser under året 2012:
 
♦ Jag skaffade gymkort och har tränat en del under året.
 
♦ Bästa Mikaela förlovade sig med sin David ♥
 
♦ Jag och Gustav åkte till Piteå och avnjöt SMASK.
 
♦ Jag bytte min gamla mobil mot en iPhone.
 
♦ Jag fyllde 20 år och firade min födelsedag tillsammans med Mikaela.
 
 
♦ Helt plötsligt var jag inte lärling längre, jag blev förstaårsmontör!
 
 
♦ Vi var på körresa i Piteå och Skellefteå med Selah.
 
♦ Jag skaffade en longboard.
 
♦ Jag fick med letande och mycket tur ett förstahandskontrakt på en nyrenoverad lägenhet på Haga.
 
 
♦ Jag jobbade större delen av året på Umeå C och trivdes som fisken i vattnet med både kollegor och arbetsuppgifter.
 
♦ Jag och Gustav var och fiskade en del.
 
 
♦ Mamma och pappa byggde ett lusthus, där jag fick hjälpa till och dra elen.
 
 
♦ Jag hade bara två veckors semester varav en vecka, som tur var med tanke på det dåliga vädret i somras, spenderades i Turkiet med Ida.
 
 
♦ Jag firade ett år som anställd på Delta.
 
♦ Jag och Gustav firade två år tillsammans och nästan en månad senare förlovade vi oss.
 
 
♦ Jag fick mitt livs första punktering..
 
♦ Jag köpte en systemkamera och därmed blev det mycket mer natur- och närbilder i mitt arkiv.
 
 
♦ Gustav hade långt hår vilket gav mig bra tillfällen för att öva på mina flätningsskills.
 
 
♦ Jag sålde den före detta Gökbilen och fick köpa morfars bil, troligtvis årets bästa köp!
 
♦ Jag stickade sockar för första gången.
 
♦ Jag hade ett försenat inflyttningsfika med mycket fika.
 
 
♦ Efter mycket jobb invigdes till slut tunneln vid Umeå C.
 
♦ Efter att ha stickat tva par tjocksockar blev det ett par riktigt avancerade till Mikaela i julklapp.
 
 
 
 
♦ Jag åkte med några kollegor på julshow i Boden (i November..). Och till resan dit hade jag fixat en tävling med filmsoundtracks som har blivit använd minst tre gånger nu. Det är nog inte sista gången jag gör en sådan tävling.. ;) Och i Boden var jag även på krogen för första gången!
 
♦ Jag var på en del konserter, bland annat Tommy Emanuel, Ole Børud och Samuel Ljungblahd.
 
♦ Vi hade en fin julafton hemma i Junkboda, bara familjen. Och jag fick en extra liten julafton hemma hos Gustav några dagar senare.
 
♦ Jag firade ut 2012 och in 2013 med goda vänner.
 
 
Bilden på mig och Mikaela, mig och Gustav och 2013-bilden är lånade av Mikaela.
 
Det var mitt 2012 på ett ungefär, tack alla som har varit en del av det!
 

Ta-daa.

Igår blev jag klar med skalet, så här blev det!
 

Nyårsafton.

Nyårsaftonen spenderades med Gustav, Mikaela, David, Andreas, Adrian och Hanna. Vi spelade spel, umgicks, pratade, fikade, såg film, tävlade och hade det allmänt bra. Vid tolvslaget var vi såklart ute och tittade på fyrverkerier och vi hade laddat upp med mycket tomtebloss så att vi skulle kunna göra en sån bild som vi gjorde förra året. Och i år var vi så bra att vi lyckades på första försöket så vi skrev lite andra saker också,
 
 
Bilderna är tagna av Mikaela.

RSS 2.0