Tips, tack.

Jag och Gustav har inom en snar framtid tänkt spela in en låt igen. Frågan är bara vilken låt vi borde spela in. Ge mig tips!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jo, men kom igen! Kommentera och tipsa!

If you think this is at good as it gets..

Bara för att vi alla behöver få rysa lite så här denna fredag.
 

Sjukling.

Idag är jag hemma och sjuk. Så min dag kommer i stora drag att se ut så här.
 

Too soon?

Är det för tidigt att shoppa outfit till David och Mikaelas bröllop som är i Augusti nästa år,,?
 
Allt från ebay såklart.

Ledande montör?

Förra veckan var Magnus (vår ledande montör) på semester i Egypten. Det var då jag och Anders som delade ansvaret istället för honom. Men jag har varit på Umeå C betydligt längre än Anders så överlag har jag lite bättre koll på det mesta. Och på fredagen var jag ensam om ansvaret då Anders opererade handleden. Då ringde min projektledare och frågade hur det gick för oss och hur det hade gått under veckan. Han frågade även hur det såg utan kommande vecka och jag svarade precis som det var och försökte vara så utförlig jag bara kunde. Och han svarade med att skämta lite om att jag skulle kunna ta över efter Magnus nu. Sen sa han (tydligen lite mer seriöst) att han snart skulle skriva upp mig på ledande montörslistan. Jag skrattade bara man han påstod att det nog inte var så länge kvar!
 
Vad hände liksom? Jag har jobbat på delta i lite mer än ett år, varav nio månader var min lärlingstid. Och min projektledare tycker redan att jag ska bli ledande montör. Det här bådar gott. Han hade dessutom skickat ett mail till Magnus idag där han skrev att jag hade klarat ledande montörs-jobbet med bravur förra veckan.
 
Happy.

Vi gör ett badhus istället.

I morse på jobbet när vi skulle gå ner i tunneln för att börja arbeta möttes vi av ett litet problem..
 
 
Det var.. lite vatten i tunneln. Men med några effektiva pumpar var vattnet borta bara efter några få timmar.

Hjärt-skål.

Mormor var den första att uppvakta vår förlovning med en present. Mamma och pappa hade en extra semestervecka förra veckan och då var de där och hälsade på. Då hade mamma passat på att berätta om förlovningen och gulliga mormor säger att hon ju faktiskt har en present ståendes, just för ett sånt här tillfälle!
 

17/8, 2012.

Den 17/8 2012 kommer härmed minnas som dagen då Gustav friade till mig och alltså dagen då vi förlovade oss! Det var dock inte helt planerat från Gustavs sida, han hade bara kommit på det där och då att det skulle göras, så vi hade inga ringar förrän nu i fredags. Så i helgen kom vi ut med det till allmänheten, familjen hade redan fått veta.
 
Jag måste bara säga att jag är sjukt glad och det känns så otroligt bra! På alla sätt och vis. Det är svårt att beskriva men både jag och Gustav är överens om att det har gett en ny dimension till vårt förhållande. Som sagt, svårt att beskriva men känslan.. underbar!
 
Stronger together ♥

Idag har jag lärt mig något nytt.

Om du inte vill läsa om trosor och bh:ar kan du hoppa över första stycket.
 
Efter jobbet idag gick jag ner på stan, främsta anledningen till det var för att kolla om de hade öppnat max igen. Om mina arbetskamrater blev klara i tid. Och det verkar då vara så för de hade minsann öppnat! Men när jag ändå var där tänkte jag att jag kunde gå och kolla efter en bh. Sagt och gjort, gick till Change som nuförtiden håller till i "Bakfickan" och där jobbade en av mina gamla klasskompisars lillasyster och hon var mycket hjälpsam! Hittade en bh som jag gillade och bestämde mig för. Tänkte då att jag lika gärna kunde köpa ett par matchande trosor. Men jag hatar egentligen att köpa trosor för att jag aldrig vet vilken storlek jag ska välja men då lärde hon mig ett superbra trick. Med risk för att se lite dum ut, men ta tag i linningen på trosorna och håll dem runt halsen. Ändarna ska nudda varandra men inte överlappa (om jag förstod det rätt). Och nu efter att ha kommit hem och provat trosorna på kan jag meddela att de passade perfekt. Tack för tipset!

(Rekommenderar er även att gå dit, jag fick jättebra hjälp)
 
 
Sen lyckades jag hitta en skön t-shirt på Monki.
 

Tur jag tränade smidighet igår.

Sist jag skrev visade jag ju en bild från insidan av perrongtaket där jag hade varit och krupit. Var där och kröp för att jag och en kollega skulle sätta upp skyltar och vi behövde kortlingar där uppe så att allt inte bara ska braka ner. Och eftersom jag är mindre än honom är det jag som har fått krypa. När jag hade varit uppe i taket på perrong 2 sa jag skämtsamt att "Det är ju riktigt rymligt där uppe". Efter att idag ha varit uppe i perrongtaket på perrong 1 kan jag säga på riktigt att det var riktigt rymligt på perrong 2. Det var det inte där jag kröp idag! För att jämföra, perrong 2:
 
 
Perrong 1:
 
 
Ser ni skillnaden? Den märktes då, kan jag säga! På perrong 2 kunde jag till och med vända håll medan jag på perrong 1 inte ens kunde krypa rakt framåt, var tvungen att vinkla kroppen och krypa snett. Och självklart skulle jag ju förbi den där plankan som går rakt över. Nu när jag ser på bilden känns det ganska ofattbart att jag ens klarade det. Och att jag ens tog mig ut är ett under, eftersom jag fick gå baklänges då det var för trångt för att vända. Och för att göra det ännu bättre får man bara gå på reglarna som går tvärs över, annars brakar man igenom. Men! Det gick, och skylten sitter där.
 
In other news, markarbetarna har gjort ett alldeles eget visa-kort till mig:
 

Hard work, work.

Vad jag roat mig med bland annat idag.
 
Krupit inuti perrongtaket..
 
.. och haft roligt åt fina ritningssymboler.
 

Första glaset.

Igår satte de den första glasskivan som ska vara framför dioderna nere i tunneln. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den.
 
 
Tanken är att det ska se ut som att man sitter i ett tåg och tittar ut genom fönstret på en björkskog som man åker förbi i hög hastighet. Men som sagt.. jag vet inte.

Tisdag.

I tisdags var Mikaela här på besök, kändes bra att hinna träffas en gång på riktigt nu innan hon åker till Luleå. Jag bjöd på sallad till middag.
 
 
Och Mikaela bjöd på den lite mindre nyttiga efterrätten som hon själv döpte till "nötkräms-bomb", den var inte dålig kan jag säga dig!
 
 
Vi hann prata om massor (dels bröllop) och så såg vi en film som hette "Friends with kids". Det var en mycket bra tisdagkväll. Synd bara att hon flyttar så långt bort nu.. Men sådana niciga kvällar kan vi nog ha i Luleå också!

Nytt hopp.

Bland de första breven jag fick hit till min nya lägenhet var ett från Akelius (de jag hyr av) där det stod att de till hösten ska ombilda hyresrätten till en bostadsrätt. Jag blev genast orolig och tänkte "kommer jag måsta leta lägenhet och flytta ännu en gång?" för jag kände mig inte riktigt redo för att köpa lägenheten. Och sen dess har jag försökt att tänka på det så lite som möjligt. Men det har som funnits där och gnagt i bakhuvudet. Det är lite därför inredandet bromsades upp för att jag har tänkt att jag hur som helst måste flytta snart igen och då är det jobbigt att ha jättemycket saker.
 
Idag tog jag dock tag i saken och gick in på Akelius hemsida och började läsa på om hur ombildningen går till. Har till och med funderat över om jag faktiskt ska köpa lägenheten, det lär ju inte vara en dålig affär. Men på deras hemsida läste jag: " Hyresgäster som inte köper bostadsrätten fortsätter att hyra lägenheten även efter en ombildning. Hyran påverkas inte och du har samma rättigheter och skyldigheter som du hade innan ombildningen."
 
Så om jag har förstått det rätt får jag fortsätta hyra den här lägenheten även om jag inte köper den, right?!
 
Så nu blev jag lite mer sugen på att inreda igen. Imorgon ska jag alltså ringa Akelius och fråga hur mycket man får skruva upp på väggarna och så. Skulle vara trevligt med en spegel i hallen och en tavellist i köket tex.

Helgen.

Lördagen slutade hemma hos Örjan där vi såg film, fikade och klappade världens gulligaste shettis-föl!
 
Alltså ni förstår inte hur fluffigt och mjukt det var, helt sjukt!
 
Nåväl, på söndagen var jag först på möte i kyrkan. Efter mötet följde jag med Gustav hem till honom och där blev jag beslagtagen av Emanuel. Men när han hade fått tankarna på annat håll tog jag och Gustav bilen och begav oss till Noret.. bara för att!
 
 
Och som vanligt tog helgen slut alldeles för fort. Men det kommer ju en till i slutet av den här veckan som troligtvis kommer gå rätt fort. För jag kommer ju jobba heltid som vanligt och imorgonkväll kommer Mikaela hit, vi måste ju ta till vara på tiden nu innan hon åker till Luleå! På onsdag ska jag till kyrkan för att planera arbete och på torsdag har jag tvättid. Och vips är det helg igen! Hoppas jag.

Love.

En av bilderna från igår.
 
 
Fotograf: Bästa Mikaela.
 
 

Hur du får ditt hår att se längre ut.

Platta det!
 
 
Obs! Funkar bäst på personer med lockigt hår.

Veckan som varit.

Ja, man kanske ska ta och blogga ibland också. När till och med pappa börjar fråga varför jag inte bloggat på en vecka då börjar det vara illa! Så ni kan få några bilder från veckan med början för precis en vecka sen då jag och mamma var på nålbindningsworkshop i Estersmark. Här är vad jag har åstadkommit:
 
 
Och i veckan har jag jobbat som vanligt, inte gjort mycket extraordinärt på kvällarna så ni får några bilder från jobbet. Så här ser det ut nere i tunneln nu, med nyditsatta glasskivor på armaturerna i taket och vit glasmosaik hela väggen.
 
 
Och vi har för första gången testat våra dioder på den andra väggen.
 
 
Det var väl ungefär det i jobb-väg. Igårkväll träffades jag, Gustav, David och Mikaela och dubbeldejtade i Ånäset. Vi fikade tillsammans, Mikaela fotograferade mig och Gustav så förhoppningsvis blev det någon fin bild som ni kan få se sen. Och så såg vi filmen "This means war" som Linnea hade rekommenderat och jag fortsätter då att rekommendera den vidare då den var bra!
 
Den här dagen började lugnt, låg i soffan och slöade länge. Men sen hjälpte jag mamma förbereda lite saker inför ikväll då de får gäster. Så jag har gjort hallon och chokladmousse, packat upp matvaror, plockat ur och i diskmaskinen och tagit in tvätten. Nu återstår det att se vad resten av dagen bjuder på.
 
Ska försöka att uppdatera liiite mer.

Matta.

Idag efter jobbet gick jag förbi på preem och hämtade ut två paket, det var mina mattor som hade kommit! Mattan till vardags/sovrummet och en antihalkmatta (eller antislipmatta som de skrev på ellos, det tog ett tag innan jag förstod att "slip" skulle utläsas på engelska) att ha under den. Så här blev det:
 
 
På väg hem passade jag även på att ringa Magnus och fick bekräftat att jag ska tillbaka på Umeå C på måndag! Jag kan inte hjälpa det men jag känner lite extra för Umeå C-bygget, jag vet inte riktigt vad det är som gör det snäppet bättre än de andra ställena jag ar varit på, det bara är så!
 
När jag då hade kommit hem och rullat ut mattorna ställde jag mig och bakade. Dels för att mina kollegor klagat på att vi inte har haft något fika och dels för att tacka dem för de här två veckorna och som ursäkt för att jag lämnar dem åt sitt öde på måndag. Nougatrutor blev det, Gustavs favorit.

För ett år sedan..

För precis ett år sedan började jag jobba på delta. Fick massa verktyg, information, skrev på papper och hämtade ut kläder. Och satte för första gången min fot på Umeå C och började bekanta mig med Magnus. Känns ofattbart, både som att det har gått mer tid men ibland som att det har gått mindre.
 
 
Och nog har det väl hänt en del sedan dess. Jag har till exempel flyttat hemifrån och till och med hunnit bo på två ställen och jag har övergått från att vara lärling till att vara förstaårsmontör. Kan väl fortfarande ändå inte säga att jag är säker på att jag vill vara elektriker men under tiden jag försöker lista ut något annat är det ett bra jobb! Är i alla fall väldigt tacksam för mitt jobb på många sätt!

Turkiet, Dag 8

Sista dagen vaknade vi på morgonen och insåg att det var strömavbrott. Vi steg upp och började packa ner alla våra saker utan den älskade airconditionen. Och Ida kunde då inte dricka sitt kaffe heller eftersom kaffemaskinen inte fungerade under strömavbrottet. Vi fördrev tid på hotellet ungefär till strax innan tolv då vi checkade ut och sedan tog en taxi till centrum där vi åt lunch på en nordisk restaurang, de hade den godaste ceasarsalladen!
 
Vi sneddade sedan över gatan till ett ställe där vi satte oss och fick manikyr och pedikyr för ca 100 kr var.
 
 
När vi var färdigmanikyrerade och pedikyrerade gick vi till samma glasställe som kvällen innan med den italienska glassen.
 
 
Vi tog sedan en taxi tillbaka till hotellet där vi satt och spelade kort och läste tills klockan började närma sig middagstid. Då gick vi tillbaka till sportbaren och åt den sista måltiden i Side. Jag beställde kycklingfajitas och Ida kebab (eller kebap som det heter i Turkiet)
 
Något som var väldigt nice med sportbaren var deras fläktar. På bilden nedan ser ni att det är lite dimmigt i bakgrunden, det är vatten som sprutas ut från mitten av fläkten. Inte bra om man skulle ha plattat håret men mycket skönt!
 
 
Killen som vi tyckte såg ut som någon jobbade inte där när vi var där denna gång men vi kunde ju inte låta bli att fundera på vem han såg ut som. Kunde dock fortfarande inte komma på det. Vi gick i alla fall tillbaka till hotellet och hämtade ut packningen och satt i solstolarna och läste medans vi väntade på bussen som skulle ta oss till flygplatsen.
 
Bussen kom lite sent och busschauffören verkade inte riktigt veta vägen till ett av hotellen men till slut var vi på väg mot Antalya och flyget hem! Vi satt rätt tysta under resan men helt plötsligt utbrast jag: "Peter Jöback!" och Ida fattade ingenting. Hon trodde att jag hade sett en skylt om att han skulle till Turkiet och ha konsert eller något. Men nej, jag hade äntligen kommit på vem han på sportbaren såg ut som och det var Peter Jöback!
 
Så, fast med rakad skalle såg han ut. Har tyvärr ingen bild på honom att jämföra med men ni får väl helt enkelt fara dit och titta!
 
Vi kom fram till flygplatsen och allt där flöt på väldigt bra och vi fördrev lite tid tills vi fick boarda planet. Och vips var vi på väg hem igen efter en vecka i värmen!

RSS 2.0