How 'bout.. cupcakes?

Mitt bidrag till kvällens slisk.
 

Skalet.

Som jag skrev i det förra inlägget fick jag ju ett roligt iphone-skal i julklapp av min kära vän Mikaela. Det roliga med skalet är att man får designa det själv! Det är nämligen hålmönster i skalet så tanken är att man ska brodera ett mönster själv på baksidan. Här hade jag hunnit börja:
 
 
Dock hade de varit lite snåla med den medföljande tråden så det blev inte riktigt som jag hade tänkt från början. Men mamma hade lite garn hemma som jag kunde ta av så just nu ser skalet ut såhär. Men ha i åtanke att det fortfarande är work in progress!
 
 
Kul idé!

Innehållet i paketen.

Nu är alla julklappsbestyr avklarade, sista utdelningen hade vi igår hemma hos familjen Larsson. Så nu tänkte jag visa vad jag har fått för något. Kan vara kul att gå tillbaka och kolla vad man fick, det är ju faktiskt så lätt att glömma!
 
En fjärrutlösare till kameran.
 
Ett roligt iphone-skal, ska berätta mer om det sen.
 
Boken En man som heter Ove.
 
En fin bok med/om handarbete.
 
Ett pussel.
 
En sjal.
 
Choklad.
 
Lakrits från en hemlig agent.
 
En almanacka med svenska kraftledningsstolpar.
 
En fin bok med traditionella norska stickmönster.
 
Pulver för att göra varm mintchoklad.
 
En tvål i en fin plåtask.
 
Strössel, mini-maränger och små muffinsformar.
 
Två hemmavirkade små dukar.
 
En elegant hattnål.
 
Sist men inte minst ett vackert fickur!
 
Tack så hemskt mycket för alla fina presenter ♥

Julafton.

 
Här har ni familjen Lundströms julafton i några bilder. Det var en mycket bra dag! Vi var i kyrkan som vanligt, såg på Kalle Ankas jul och åt massa julgodis som vanligt. Och även fast Sarah Dawn Finer uppmanade alla äldre barn att inte säga alla repliker innan de kom lyckades vi inte. Vi såg den spännande avslutningen av julkalendern. Vi åt god, hemmagjord julmat. Tomten kom på besök och delade ut julklappar till oss alla. 
 
Som sagt, en mycket bra dag!

Dan före dan.

 
Julpysslet dan före dopparedan.

Äntligen!

Äntligen är två veckors julledighet här! Åh, vad skönt det ska bli. Åker hem till Junkboda ikväll, då min syster har färdigumgåtts (Ja, det är ett ord) med sina vänner. Så jag har fått packa och diska och sådant i lugn och ro nu, rätt skönt faktiskt. Har till och med burit ut packningen till bilen så nu är det bara att åka när det är dags.
 
Tills dess ska jag fira julledighet och dagens sjukt feta löneutbetalning med go'lakrits framför ett avsnitt av Dexter.
 

Kvällens bak.

Nedräkningen är i full gång. Tre arbetsdagar kvar till två veckors ledighet. Men jag försöker hålla mig sysselsatt så att jag inte ska tänka på det så mycket, tiden brukar ju gå fortare då. Kvällens sysselsättning blev då att tillverka lakritstryffel.
 
 
Hoppas bara de uppskattas. Kan konstatera att det hade varit bra med en mortel, några av lakritsbitarna blev rätt stora men det går nog för sig ändå!

Så går det.

Var hemma från jobbet tre dagar förra veckan och när jag kom tillbaka idag hade det byggts ett litet omklädningsrum för damer dit mina kollegor hade flyttat mina kläder och även sorterat in dem i olika skåp efter årstid och väder.
 

Tredje advent.

Det är tredje advent idag, hur sjukt är inte det!? Men också väldigt mysigt, ser så mycket fram emot julafton. Det är som något speciellt med den dagen, även när man blivit lite mer vuxen. 
 
Igår hade vi ungdomssamling hemma hos Robin i Skogshägna där vi (mest jag, Ester och Robin) bakade saffransmuffins som vi sedan fikade samtidigt som vi hade trevliga samtal och gullade med deras otroligt söta dotter Emylinda. En mycket bra kväll, kändes som lite uppvärmning för vad som komma skall.
 
Och idag var jag hos Gustav under dagen, men alldeles när jag skulle åka fick jag sms av en kollega som erbjöd mig nybakt tunnbröd i bagarstugan i Öndebyn och det kunde jag ju inte säga nej till! Så efter att ha smaskat i mig en brödbit och pratat lite begav jag mig norrut och umgicks med Gustav en stund. Sen åkte vi till Robertsfors och sjöng med kören på adventscafét.
 
Och alltså, som Gustav sa: "Vi sjunger bra, men inte så här bra." Vi avslutade alltså med att sjunga O helga natt och jag tror att kören hamnade i något slags chocktillstånd efteråt. För det lät så sjukligt bra! Förhoppningsvis läggs det snart upp en inspelning av den här på nätet.
 
Ja, en liten uppdatering för er som undrar vad jag sysslar med. Ha en trevlig tredje advent!
 

En bild säger mer.

 
Började av någon anledning kolla bakåt i bildarkivet och kom
till när vi var i Norge förra året. Och ja, ord är överflödiga.

Let there be light.

 
 

Att lägga till..

..på min önskelista!
 
- Ett kamerastativ
- Ett body butter
 
Och.. säkert nåt mer. Men det kan ju faktiskt redan råka
vara sent att önska sig. Fast jag tror det var dagen innan min
födelsedag som jag uttryckte att jag önskade mig ett
våffeljärn och se, det fick jag!

Winter wonderland.

Jag blev hemma idag, lät ungefär lika hemskt i morse som igårkväll. Hon jag sjukanmälde mig till trodde nog inte att jag fejkade i alla fall. Dock kunde jag inte somna om efter att ha vaknat av alarmet och sjukanmält mig så jag har spelat lite spel på telefonen och nu senast sett julkalendern (Det är så spännande nu ju!) och ätit frukost. 
 
Och så kom jag ju på att jag var ute och fotade en snabbis här i helgen så ni får lite bilder från ett snöigt Junkboda.
 

Snälla förkylning, försvinn.

Jag är inne på tredje veckan med förkylning nu, är sjukt less. Och det blir inte särskilt mycket bättre heller. Snor och hosta som aldrig verkar ta slut.
Ikväll var jag på cellgrupp och vi hade lite högläsning och efter att jag hade läst ett stycke var min röst i princip förstörd. Pratade nyss med Gustav i telefon och han tyckte jag lät som nån gamm-rökare. Han har även försökt inpränta i mitt huvud att jag inte får jobba imorgon. Vi får se hur det går, jag ska försöka göra honom stolt!
För det blir ju knappast bättre av att vara ute och arbeta och gå från värme och kyla ideligen.


Kvällens arbete.


Färdig!

Och vips! Så var alla julklappar köpta och tillverkade :)
Bara kvar att slå in dem då!


Tripp trapp trull.

Mamma och pappa köpte ett nytt rumsbord igår och då fick jag ärva det gamla, vad tycks?
 

Önskelista.

Det är kanske lite sent att skriva en önskelista nu, men jag kan
göra det ändå om någon som har tänkt ge mig något inte har köpt det än!
 
- Boken "En man som heter Ove" eller "Saker min son behöver veta om världen"
 
 
 
- En t-shirt med detta tryck (Eller varför inte något annat fint tryck)
 
- Macro-lins till kameran (Jag har en Canon EOS 1000D med 58 mm objektiv)
 
 
- En fjärrutlösare till kameran.
 
 
Jaa.. det var det jag kunde komma på nu!

Ingen värme..

Igår efter att jag hade bakat hade jag inget varmvatten i lägenheten, jag skickade en felanmälan om det och gick och la mig. I morse kollade jag på termometern och kände på elementen och det var ingen värme där heller. Skickat ännu en felanmälan så nu hoppas jag att de kan fixa det.


Lite bak.

Inte nog med att jag har hunnit köpa en julklapp, en klänning, lagat och ätit mat, pratat i telefon med min syster så har jag även hunnit julbaka lite! Kokade knäck som blev rätt hård och sen försökte jag mig på något nytt. Har sett det på en reklam på tv, nån norsk eller dansk kanal visas den på. Där de hyvlar marsipan och nougat och lägger dem om vartannat och skär dem i trianglar, doppar dem i choklad och strösslar med kokos.
 
På tv såg det ju himla enkelt ut! Men några av de jag gjorde gled långsamt åt sidan efter att ha doppats i chokladen så efter ett tag bestämde jag mig för att lägga dem ned direkt. Om de är goda vet jag inte än, det återstår ju att se.
 

Får se hur det går.

Värst vad den här förkylningen går upp och ner.. Igår var en upp-dag idag är en ner känns det som. Känns som jag har feber men termometern säger att det inte riktigt är det men tempen är lite högre än vanligt ändå. Och igår sa Magnus att vi skulle klä oss extra varmt idag då vi ska upp på valv på sjätte våningen på Forsete där det är dragigt som nånting. Får se hur det går det här.


Det funkade!

Det funkade att stryka över "ej" med tippex så att min projektledare bara kunde välja mellan beviljas och beviljas på ledighetsansökan. Två veckors ledighet till jul, woho!


Someday at Christmas.

Veckans andra konsert får också tummen upp! Mycket bra. Och trevligt sällskap i form av Gustav och Adrian.

Efter konserten blev det till och med skivköp och signering :)


Stackarna.

Jag och Anders tyckte synd om de stackars fåglarna som simmade i älven, fatta vad kallt det måste vara! Anders kallade den för "Magnus-fåglar" efter vår kollega Magnus som typ.. Aldrig fryser. Han hade trekvartsbyxor när vi andra började ha långkalsonger i princip.


Frusen.

Har bara jobbat ute ungefär halva dagen men är ändå kall och frusen som en isbit. Blir snart att gå hem och kanske sova en stund för att sedan ta en varm dusch, äta och iväg på konsert.

Jobbade i Broparken två timmar på eftermiddagen. Det är fint vid älven! Men kallt var det också.


Tårna också för den delen.

Redan innan klockan var åtta i morse var fingrarna som isbitar.. It's gonna be a loooong day.


Finmusiken.

Nu är jag åter i lägenheten efter en mycket bra konsert! Sjukt musikalisk och duktig man det där. Kolla upp hans låt Angelina, eller varför inte när han spelar Lady Madonna!

Men nu måste jag sova, förkylningen har blivit sämre nu igen.. Och ska jag orka med att jobba och gå på konsert imorgon också bör jag nog sova helst för ett tag sedan.


Kvällen.

Nu har vi ätit middag, jag och Gustav, och om en stund ska vi bege oss till Folkets hus och lyssna på Tommy Emanuel! Ha en trevlig kväll :)


Bära, bära.

Idag agerar vi flyttfirma hos Linnea och Johan.


RSS 2.0