Mini-hästar.

Myst med små shettisar och nu ser vi på Trolljegeren, trevlig söndagskväll!


Firren.

Dagens middag: En väldigt speciell laxsort med vackra gurkfjäll och citronöga.


Flowers.

Både begravning och (mest) födelesdag har genererat en hel del blommor här!
 
 
Mina favoriter är nog ändå buketten med tulpanerna i lila.

Firande.

Idag har vi firat kära mor som fyller 50 år. Jag tog mina systrar och min fästman och åkte in till min lägenhet där vi gjorde i ordning innan mamma, pappa och Isak skulle komma. Vi bakade muffins, gjorde frosting och ställde fram en massa dekorationer så att vi alla fick dekorera några muffins när alla hade anlänt.
 
 
Födelsedagsbarnet fick paket.
 
 
Och dessa två firar 30 årig bröllopsdag om ungefär en månad.
 
 
Sen blev det lite frågesport.
 
 
Efter det begav vi oss till Skeppsvik där vi åt oss mätta och lite till på fruktansvärt god påskbuffé. Sen rullade vi till Junkboda där jag tog fram spelet "Ryktet går" som beskrivs som viskleken på papper. Det ledde till många skratt kan jag säga!
Exempel på ord som blev lite tokiga:
Elefantsnabel - snabelskalle - snabeldödskalle - dödskallesnabel
Zoo - Mördarbjörn - (något jag inte minns) - drakflygare
Fågelspindel - sparvspindel
 
Och sist blev det lite mys med ost och kex. Men en dag fylld med skratt har vi haft i alla fall. Väldigt härligt! Och en stor kontrast till gårdagen, men det är väl så det är det här livet.
 
Men nu är det nog dags att sova, godnatt!

Skärtorsdag.

En sån där dag då man bara bär svart.


Lill-lördag.

Sitter i soffan med pappa och Isak och ser på dvdn med Björn Gustafsson i väntan på att Ida ska komma med flyget. Vindruvor, biskvier och juice, party!

Ja, det är faktiskt party, har ju ledigt ända tills på tisdag nu ju!


Håligt.

Skulle eventuellt behöva köpa ett par nya långkalsonger. (ja, andra benet ser likadant ut) Men de är ju fortfarande mer långkalsonger än kortkalsonger så de får sparas ett tag till. Men.. ett par nya nästa säsong kanske?


Nu är de mina.


Imponerande.

Bra övning om du vill lära dig att få ett brett register!
 

Arbetsskadad.

Satt på blogg.se och kollade igenom kommentarerna och tittade på blogginläggen det är "reklam" för på sidan och ser.. Hmm.. Är det Umeå Centralstation jag ser där i bakgrunden? Jajamen.
 
 
Tänk, där kan jag åka/gå förbi och säga att det har jag varit med och byggt. Ganska häftigt ändå.

Bilproblemen.

Som vissa av er vet går det ju inte något vidare med min bil. Tillåt mig punktera upp händelseförloppet på ett ungefär:
 
12 Mars kl.13.00 - Jag lämnar bilen på Bildesign på Ersboda för vanlig service då bilen gått 15000 mil. Receptionisten säger att det kan ta någon eller några timmar men att de ska höra av sig när den är klar.
kl.14.00 - En mekaniker ringer och säger att det inte går att vrida runt nyckeln i tändnigslåset och att han alltså inte kan starta bilen och köra in den för att göra servicen. Jag går dit och han får prova med en annan nyckel. Det funkar inte. Han beställer ett nytt tändningslås och en ny nyckel och jag går hem utan bil.
 
13 Mars - Jag ringer dit och frågar om de vet någon leveranstid på tändningslåset. De vet de inte, det står att det är restnoterat. De ska höra av sig när de vet mer.
 
20 Mars - Jag ringer dit igen och frågar om de vet någon leveranstid på tändningslåset. De vet fortfarande inte, står fortfarande som restnoterat och det tycker de är oroväckande. Men då ger han ett förslag, att de ska göra en sorts tjuvkoppling på bilen så att den går att köra men att man använder typ en skruvmejsel som nyckel istället tills det nya låset och nyckeln kommer. Jag tänker att ja, om det fungerar så kan de väl göra det. Då kan jag ju använda bilen i alla fall.
 
21 Mars kl.12.00 - Receptionisten ringer upp mig och säger att de har gjort tjuvkopplingen och att jag kan komma och hämta bilen när jag vill.
kl. 16.00 - En kollega skjutsar mig till Bildesign efter jobbet. Receptionisten visar mig fram till bilen och visar hur det funkar nu. Att jag inte får ta ut nyckeln som sitter i, att jag får vrida av och på med plattjärnet och att jag får låsa och låsa upp med en annan nyckel.
 
 
Jag kör bilen hem till Haga och parkerar på min parkeringsplats och ska stänga av bilen. För att stänga av bilen måste man lägga i backen, jag gjorde det men tyckte att det kändes som att den inte riktigt gick i så jag skulle lägga ur den och göra om. Men då gick inte backen att lägga ur. Jag provade att köra lite och bilen backade så växeln var faktiskt i. Men bilen gick inte att stänga av helt, motorn var inte på men lamporna lyste fortfarande. Efter några minuters lirkande med växelspaken gav jag upp och gick därifrån. Låste bilen med lamporna fortfarande på. 
(Ringde och var arg och less, både till pappa och Gustav, stackarna.)
kl.21.30 - Gick förbi bilen, lamporna hade slocknat. Batteriet hade alltså tagit slut. Det gick alltså inte att låsa upp med fjärrlåset på bilnyckeln. Jag provade att låsa upp med nyckeln i dörren, det gick inte heller. Bilen står alltså på parkeringen med dött batteri, låst dörr som jag inte fått upp, kärvande växelspak och tjuvkopplat tändningslås. Underbart.
 
22 Mars kl.8.30 - Jag ringer Bildesign, receptionisten svarar och jag berättar min historia. Han låter aningen stressad och säger "Vänta, du ska få prata med mekanikern". Jag får prata med mekanikern och drar samma historia igen. Några av kommentarerna "Men.. det borde funka! Det ska funka." "Du får försöka komma dig in i bilen och lirka på spaken." "Annars får du bärga hit den." "Vi har så lite personal nu att vi inte har möjlighet att komma ut och titta på det nu."
En Ellen som var less redan innan säger att "det har jag inte tid med i veckan i alla fall, det får bli nästa vecka isåfall" lägger på och är om möjligt ännu mer less.
 
Känner mig så fruktansvärt hjälplös också eftersom jag inte kan någonting om bilar. Jag måste ju förlita mig helt på att verkstaden kan det de gör och klarar av att laga bilen. Och nu är det ju jättesvårt att ha förtroende för dem med tanke på allt som nu hänt. Men det är också jättesvårt att ifrågasätta eftersom jag som sagt inte kan något om bilar. Tur att jag har en far som kan engagera sig i detta. 
 
Såå.. där är vi nu. Några frågor?

En dag på jobbet.

Det har börjat ta fart på jobbet nu, de gjöt första planet (Bortsett från plan 1) i torsdags och nu ska det gjutas ett plan per vecka. Och det vi måste göra innan det gjuts är att lägga ut alla rör som vi ska ha i rummen. Några som ska till rummet nedanför och några som ska till rummet man befinner sig i. Så här såg det ut i veckan när vi gjorde två provrum på plan 6.
 
Före:
 
Efter:
 
Nämnde jag att det är ungefär 180 hotellrum? ...hehe, I'll be back efter semestern. Oj, vad vi kommer ha mycket att göra alltså. Men som ni ser på den andra bilden har vi nu i alla fall något som kallas armeringsmattor som vi fäster över rören så vi slipper klamra dem var 25:e cm så att de inte ska flyta upp i gjutningen. Detta sparar vi sjukt mycket tid på! Men ja, vi har det vi gör framöver.

Smalis.

Jag och Gustav tittade på lite av de gamla bilderna jag har fört över på min dator och då insåg jag en sak. Det är ju inte precis så att jag är tjock nu, verkligen inte. Men jag har verkligen varit sjukt smal.
 
 
 
 
Eller är det bara perspektiven?

Pallar.

Har varit ute efter en pall eller två att ha här i lägenheten. Kan ju vara trevligt om det kommer folk att alla faktiskt har en sittplats! Efter jobbet idag gick jag då in på lagerhaus och när jag kom ner till källarvåningen såg jag en pall jag gillade. Den var svart, så jag tyckte den var lite tråkig. Fortsatte gå runt och så såg jag samma pall i turkost (och den gillade jag bättre, surprise!).. hmm... Men de kostar 199 kr/st och jag vill ju ha minst två så det blir ju inte tvärbilligt.. Får fundera lite.
 

Borr-borr.

Igår fick jag en ny leksak i form av en slagborrmaskin, inte dumt!


Håret de senaste åren.

Mina frisyrer genom tiderna (kanske inte helt i kronologisk ordning)
 
 
 
Har hunnit avverka ganska många ändå. Men de allra senaste åren har det bara sett ut så här: långt, vanligt och.. kanske lite tråkigt.
 

Nostalgi-tripp.

Har fört över massa gamla bilder från den externa hårddisken hemma hos mamma och pappa till min dator. Så jag har suttit och tittat på en himla massa gamla bilder och oj, vad roligt det är! Är inte omöjligt att det blir något (några) nostalgi-inlägg här så småningom.
 

Klisterklister.

Min arbetsplats! Ser ni, jag har tagit mig till mitten så nu blir varven bara mindre och mindre, woho!


Typiskt.

Det gick inte bra för mig alls idag. Lämnade bilen på verkstan och gick iväg för att kika i lite affärer. Ungefär en timme efter att jag lämnat bilen ringer de och säger att de inte kan vrida om nyckeln i tändningslåset. Jag tänkte att det kanske var för att han fick den nyckeln som jag aldrig använder så jag gick dit för att lämna den vanliga nyckeln. Följde med honom ut till bilen men han fick inte runt nyckeln i låset Så himla typiskt!! Så han skulle ringa och beställa ett nytt lås och jag är utan bil tills det har dykt upp. Han visste inte någon tid än men vid ett liknande tillfälle tidigare hade det tagit tre veckor. Suck..
 
 
Men jag hann gå ett varv på HM i alla fall och hittade en skjorta som jag kanske skulle kunna ha på begravningen. Eller vad säger du mamma?
 
 
Nä, nu ska jag tröstäta lite glass och se ett avsnitt av Dexter.

Kortdag.

Är redan hemma från jobbet, ska snart fara och lämna bilen på service så jag passade på att ta hela eftermiddagen ledigt. Ska se om jag kan göra några ärenden då bilen blir omhändertagen!


Sånt är livet.

Nu är vi på väg till Skellefteå. Jag, mamma och Linnea. Vi ska hälsa på mormor.. och morfar vill jag bara fortsätta skriva men så är nu inte fallet. Mamma ringde mig i torsdags när jag hade kommit hem från jobbet och just hade kommit ut ur duschen.

"E - Hej.
M - Hej, är du hemma?
E - Ja.
M - Har du Gustav hos dig?
E - Ja.
M - Bra.."
 
Hon ringde för att berätta att morfar hade dött. Och det kom som en chock, för oss alla skulle jag tro. Men på ett sätt ändå inte. Han blev ju ändå 91 år gammal, men chocken var väl mest att fram till den dagen har han varit den piggaste gubben jag har träffat vid den åldern. Men det hände ändå på ett bra sätt det här, det gick snabbt och han slapp ha ont länge och lida. Men det minskar ju ändå inte saknaden och sorgen.
 
Just nu är jag väl lite i det stadiet att jag inte riktigt har fattat det än. Men nu när vi kommer till mormor och han inte är där blir det väl mer verkligt. För han har ju alltid varit där.
 
 
Lilla busiga morfar med det vackra kritvita håret ♥
 
Jag kommer sakna dig så mycket! Kommer särskilt tänka på dig den dagen då jag och Gustav ska gifta oss. För du har alltid varit den som har frågat "När ska du gifta dig då?" och följdfrågan har varit "Är jag bjuden?" och svaret har alltid varit att det är självklart.
 
Vila i frid älskade Henry ♥

Varning för rysningar!

I veckan fick jag en ny skalkniv och jag tänkte nog redan då att jag måste se till att vara försiktig så jag inte skär mig. På fredag morgon hann jag tänka att jag klarade mig hela veckan! Men tji fick jag. Ungefär en kvart innan lunch skar jag av en bit hud från fingret. Hudfliken låg kvar på kniven såg jag sen. När jag insåg att det inte alls blödde så lite som jag trodde fick jag springa och leta plåster. Hann nog bloda ner en del. Men nu är det tvättat och rent. Nästan fint till och med (eller..?).


WIP.

Har nu hunnit så här långt:
 
Har fram tills nu kunnat stoppa in handen i hålet nertill för att trycka fast pappersbitarna. Men det har bara blivit svårare och svårare att dels komma förbi alla redan ditlimmade pappersbitar men också att nå upp. Måste alltså börja fila på en lösning på hur jag ska fortsätta.
 
 
Råkade av en slump titta på lampan nerifrån, sjukt häftig!
 

Får hacka mig in där.

Wi-fin i mitt hus här på bilden nedan. "Erotiska hemligheter" verkar ha bra täckning!


Lampan.

Titta vad jag har lyckats ta mig för att börja med!


Krossad.

En ruta har blivit krossad på jobbet. Det blev rätt snyggt tycker jag! Men den måste nog bytas ändå.


Smörgåstårtkoma.

En kollega fyllde år idag så han bjöd på den största smörgåstårta jag någonsin sett! Dessutom fick jag nog en av de största bitarna, är fortfarande mätt. Blir nog ingen middag idag faktiskt, jag ska ju orka fika på cellgruppen ;)


Vilken röra.

Oj, vad rörigt! Ha-ha...


Helgens bravader.

Har verkligen haft en bra helg! Helgfirandet började med middag hemma hos mamma och pappa. Sen bjöd jag in mig själv hos Mikaela, som var i trakterna i helgen. Vi såg nåt program på tv, fikade och till slut var det bara jag och hon som satt kvar och pratade. 
 
Rätt tidigt på lördag åkte jag till Gustav där vi förberedde tacos när alla hans syskon (utom Anders) skulle komma hem. När de gjorde det åt vi och efter det fikade och firade Joels "bursdag". Vädret när jag körde till Gustav var inte så illa men ju mer tiden gick desto värre blev det så det blev en intressant resa till Bygdeå där vi firade Adrians födelsedag. Han bjöd på en himla massa gott fika. Och jag och Gustav stannade lite längre än alla andra och lyckades då pricka in lite smörgåstårta också.
 
Efter att vi hade ätit i princip hela dagen fortsatte vi vidare till Israelssons där vi fortsatte äta (semlor, chips, godis) och samtidigt se på melodifestivalen. När mello var slut satte vi igång en film som jag inte såg så mycket.. Sen åkte jag och Gustav hem till Junkboda, kändes ju så onödigt att han skulle försöka ta sig hem i all snö. På vägen från Bygdeå till Junkboda fick vi lov att gå ut och putta på bilen vid två tillfällen. Som sagt, mycket snö!
 
Idag for vi på möte där vi sjöng med kören. När vi hade sjungit våra tre låtar åkte vi till Ånäset där några av Gustavs syskon och syskonbarn var kvar (plus en kusin som just kommit) och umgicks med dem en stund innan jag själv åkte tillbaka till Junkboda där jag åt middag med familjen och tog det lugnt ett tag innan jag till sist begav mig hit, till stan.
 
Det blev en fullspäckad men sjukt härlig helg! Nu ska jag fika och se på cougar town.

Ett liv, kanske?

Alexander gav mitt liv. Tack, det behövdes! Jag är beroende av candy crush så ett liv hade varit bra att få tillbaka.


Hur går det ihop?

Någon som kan förklara hur philadelphiaosten som heter "Light" kan ha 12% fett och den "vanliga" har 5%?
 

Grönt.

Lördagslunchen hos Larssons, inte så svårt att gissa vad det blir kanske?


Inte ens hemma.

Har insett att jag aldrig kommer undan jobbet, kan till och med se dit från min lägenhet! Byggnaden där i den blåa ringen är alltså hotelldelen som sticker upp.
 

RSS 2.0