Turkiet, Dag 2.

Vi vaknade på morgonen i tid för att gå ner till hotellfrukosten. Men först öppnade jag balkongdörren för att känna på vädret och gick in i en vägg av hetta! Stor skillnad mellan värmen på dagen och natten. Och då må jag tillägga att det kändes varmt på natten när vi hade landat. Men vi gick då ner till frukosten och blev rätt så besvikna. Visst fanns det väl en del att välja mellan men de hade ingen kylförvaring för sakerna så smör, frukt osv. hade stått framme i värmen i två timmar. Så det blev en macka och så gick vi och köpte bananer att äta. Hotellet hade alltså inte gett ett så bra första intryck. De hade heller inte några handdukar på rummet och inte någon tvål eller schampo.
 
Nog om hotellet! Nu var vi redo att gå till stranden och sola och bada. Vi hade dock  lite svårt att orientera oss på någon karta så vi gick en väldigt konstig väg men till slut kom vi fram till den västra stranden (som alltså ligger väster om den gamla delen av Side). Väl framme höll vi på att svettas ihjäl då det var säkert 40 grader varmt och man alltså blev genomblöt bara av att gå en kort bit. Så vi slängde oss genast i havet för svalka, skönt!
 
 
 
Eftersom vi inte hade fått någon särskilt bra frukost kände vi oss lite konstiga i huvudet och vi kände att det hade varit gott att få i sig något. Typ chips. Det gick runt folk som jobbade där och tog emot beställningar och vi försökte oss på att beställa "Crisps" men han förstod inte vad vi menade. Så till slut sa vi "Chips" och det var veckans bästa felbeställning för det var mycket välgörande med pommes just då!
 
Vi spenderade dagen med solande varvat med badande och en lunch mitt i alltihop. Sen begav vi oss tillbaka till hotellet, vi försökte gå samma väg tillbaka som vi hade gått dit men de höll på att bygga något så då var den vägen avstängd, så det blev världens omväg men till sist kom vi tillbaka. Då duschade vi och bytte om för att gå och äta middag någonstans. Det blev i princip första bästa restaurang där det blev lite tätare med affärer och restauranger. Surf bar tror jag den hette om jag minns rätt.
 
Min mat kom ut med en brinnande marschall-aktig sak undertill.
 
 
Den kvällen orkade vi inte göra så mycket mer, vi var nog lite jetlaggade. Vi gick i alla fall tillbaka till hotellet där vi, innan vi gick och la oss, lyssnade till böneutropet från den närliggande moskén.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0