Vad är det som bara är på skoj..?

Tillfället när man går ner i en kabelbrunn för att sätta
lite märkning och upptäcker detta skrivet på en av kablarna.
 

Dammsugare.

Igår inhandlade jag en städkompanjon. Idag testades den och får bra betyg! Hade egentligen tänkt köpa en annan billigare modell men då jag kom dit på netonnet fanns den inte hemma även fast det stod på internet att de skulle ha den i lager. Så det blev den här lite dyrare men jag tror att det var bra att det blev den faktiskt!
 

Midsommarhelgen

Jaha, då gör jag ett nytt försök på midsommarhelgen!
 
Midsommarafton: Dagen spenderades med mamma och pappa mestadels i Dalkarlså där vi satt på en filt och njöt i solen. Fikade lite, pratade med bekanta och jag dansade till och med runt midsommarstången. Sen var vi iväg till Ratan en snabbis också, bara för att kika lite.
 
 
Senare begav jag mig till Ånäset för att hämta upp Gustav och åka vidare till Greneheds där vi fikade lite och Gustav lämnade ifrån sig sin kära banangitarr. Och till slut åkte vi dit vi faktiskt hade tänkt oss, Tryssjön! Vi kom dit rätt sent jämfört med de andra så de hade redan ätit men vi fick minsann mat vi med. Efter att ha ätit tog vi på oss flytvästarna (Jag tvingade Gustav) och åkte iväg i båten med Hemmervall och fiskade resten av kvällen. Några hugg, en abborre och en mycket fin kväll!
Abborren som jag fick!
 
 
 
Midsommardagen: En lugn dag blev det. Som spenderades hemma hos familjen Larsson. Och fint väder var det ju så vi passade på att vara ute i princip hela dagen. Vi var på möte och efter det fick vi sällskap av Andreas och Joel, vi fikade, spelade spel, åt och pojkarna lekte med sina hårsvall.
 
 
Söndag: Återigen en lugn dag, men med lite arbete. Hjälpte till hemma på gården. Oljade trädgårdsmöbler, hjälpte mamma med ett av fönstrena till lusthuset. Jag lyckades till och med bränna mig. Trodde inte att det tog på så mycket eftersom det var mulet men tji fick jag!
 
Det var en mycket bra midsommarhelg med andra ord!

Suck..

Tillfället när man har skrivit ett helt blogginlägg och allt bara försvinner.. Ni får höra om midsommarhelgen en annan dag då.

Fokusera på det viktiga.

Man ska inte haka upp sig på småsaker som fotboll.. ;)

Ofrivillig sovmorgon.

Den här dagen började dåligt. Vaknade och kände mig, lustigt nog, väldigt utvilad. Nästan ovanligt utvilad. Så jag bestämde mig för att kolla på klockan, 07.32. Det tog ett tag innan jag riktigt förstod vad som hade hänt. Jag hade alltså försovit mig, skulle ha börjat jobba för en timme sedan. Magnus och Anders hade försökt ringa men eftersom jag hade flygplansläget på kom de inte fram. Så jag ringde Magnus (och han svarade med ett godmorgon och skrattade bara åt mig) och jag sa att jag skulle komma så fort jag bara kunde. Ringde alltså Magnus kl.07.33 och var ombytt på jobbet kl.07.52. Hyfsat snabb tycker jag att jag var ändå, hann dock inte äta någon frukost men det gick förvånansvärt bra ändå.
 
Efter morgonens tabbe flöt dagen på bra (fast jag kunde ju inte låta bli att tänka på om det var mitt eller mobilens fel att jag inte vaknade i tid). Och ni vet hur det är när man efter jobbet ska gå på hm och köpa makeupsvampar åt sin syster och man kommer ut med lite mer än planerat..?
 
Jag vet nån som ska rensa garderoben ikväll. Har en pojkvän som klagade lite när han hjälpte till med flytten och fick uppgiften att lägga in kläderna i garderoben.. Hehe.

Typiskt.. danskt?

Gick in på ikeas hemsida för att kolla på mattor och google chrome tyckte
inte att sidan var på svenska. Finns det något mer svenskt än ikea?
 

Istället för "Page not found"

Har de ingen bättre ursäkt när man inte tar sig fram på sidan?
 

Varde ljus.

Idag satte jag och Anders upp armaturerna som jag, Magnus
och Ghirmai byggde i vintras. Och se, de funkade!
 

Nu är det officiellt.

Idag när jag kom hem hade jag ett stort brev i brevinkastet, med någonting mer än bara papper i. Och det enda jag kom på att jag hade beställt var ju de där grejerna till iphonen från ebay. Men när jag kollade närmre var brevet från Elektrikerförbundet. Så jag öppnade och såg något efterlängtat där i, mitt elektriker-certifikat! Med en nästan lika ful bild som på passet. Men inte nog med det så fick jag en liten extra present eftersom jag är medlem i facket:
 

Midsommar?

Vad ska jag göra på midsommarafton?
Tänk om jag var bjuden på något så att jag fick vara riktigt finklädd.
Och kanske ha studentklänningen, eller den blåa klänningem jag hade när
jag och Mikaela firade våra födelsedagar. Och mina nya skor förstås.

Semestern.

Det blir nog inte fyra veckors semester i sommar ändå, fick jag veta idag. Vi börjar från början. Då hade jag bestämt att det skulle bli fyra veckor. Sen kom de på kontoret på att det nog skulle bli lite tunt med folk i slutet av semestern så jag anmälde mig som frivillig att jobba då. Men då ändrade de sig och sa att det inte skulle behövas folk då. Idag ändrade de sig dock igen och frågade om jag kan jobba v.30-31. Så det blir väl så. Lite jobbigt kändes det ju, kommer bli en kort sommar.. Men å andra sidan blir det ju bättre då kring jul då jag kan ta ut lite mer ledighet (eller vid nåt annat tillfälle för den delen).

Måndagsfynd.

Efter jobbet blev det en liten shoppingrunda igen, för lägenheten.. igen.
Denna gång blev det två nya kuddar, en skohylla och fyra bordstabletter.

Arbetsdag.

Ojojoj, idag har varit en arbetssam dag. Jag hade ställt alarmet på mobilen på halv nio. När jag vaknade och stängde av flygplansläget såg jag att jag hade fått ett sms av killen som jag skulle till och kolla på en soffa. Han undrade om det gick bra att vi kom en halvtimme tidigare än vad vi hade tänkt. Så jag åt bara frukost och packade ihop mina grejer sen åkte jag och mamma min bil in till stan. Pappa tog sin bil + släp och hämtade en tv-möbel jag ska få låna och vi möttes upp vid min nya lägenhet där vi lastade in alla delar av möbeln. Vi åkte därefter ut till Tomtebo vid klockan halv elva och tittade på soffan och.. det var som inget att fundera på, den var jättefin! Så jag köpte den och vi tog den till lägenheten och bar upp den (jag bor på tredje våningen utan hiss och kan meddela att den var rätt jobbig att bära upp, men det gick!). Efter det begav vi oss till den gamla lägenheten som var i fokus idag. Utstädning stod på schemat.

Vi har dammtorkat tak, väggar, hyllor, skåp. Rengjort ugn, spis, kyl, frys. Tvättat fönster, duschkabin. Dammsugit och torkat golv. Ja.. allt man bara kan tänka sig att göra i princip! Slitsamt var det, men rent blev det (och smutsigt var det.....). Men äntligen är det gjort. Det tog sin lilla tid men nu är det då utstädat. Bara att få den besiktigad nu så jag kan lämna ifrån mig nyckeln och lämna det där stället.

Efter många timmar i den gamla lägenheten begav vi oss sen till den nya för att påbörja det som kändes som mission impossible. Bygga ihop en ikea-möbel utan beskrivning och utan att veta hur den ska se ut.



Men efter lite tänkande och testande fick vi det rätt, ta-daa!



Och soffan, som jag fick köpa för 800 spänn.



Så när det var på plats var det middagsdags. Och som tack för
hjälpen med städningen och allt bjöd jag mor och far på Taormina.



Som sagt, en arbetssam dag! Men skönt att utstädningen äntligen är gjord och härligt att den nya lägenheten blev lite mer möblerad. Det blir bara färre och färre saker på shoppinglistan. Snart börjar det kanske till och med vara dags för en tv, vem vet? Men jag är i alla fall sjukt tacksam för att mamma och pappa kunde komma och hjälpa mig med det här. Hade jag gjort det själv hade jag först och främst inte vetat allt vad jag skulle göra och inte heller hur jag skulle göra det. Och så hade jag fått hålla på hela natten. För nu var vi tre personer som städade i säkert.. fyra timmar. Så tack så hemskt mycket, det var guld värt!



Nu kan jag ju typ börja bjuda hit folk!

Skal.

Blev sugen på ett nytt skal till min iPhone, det jag har nu är så sjukt repigt.
Så jag kollade in utbudet på ebay och beställde just hem detta:

Ett likadant skal som jag gav till Mikaela i födelsedagspresent
fast ett svart + ett displayskydd + en billaddare, för 36 kr. Jag har
sagt det förut och jag säger det igen, ljuva ebay.

Life's good.

Jag har insett att jag är lyckligt lottad. Lyckligt lottad för att jag jobbar där jag jobbar, dels att jag har ett jobb på Delta men mest att jag får vara och jobba på Umeå C. Jag har ju som på något sätt blivit en av dem som är på Umeå C hela tiden, jag och Magnus. Sen kommer det och går folk lite då och då och jag har ju iofs varit iväg på SCA två svängar också men jag har alltid fått komma tillbaka till Umeå C. Sådan tur har inte alla kan jag säga. Det är flera som har "suttit på lådan" i vår och bara fått fara iväg på småjobb, men inte jag. Lyckligt lottad, som sagt.

Och det är så härligt att det faktiskt börjar kännas som att jag kan saker och att jag inte är längst ner i "näringskedjan" längre. Jag är ju inte längre lärling utan jag är förstaårsmontör. För några veckor sa Magnus något som gjorde mig så glad, tror inte han var medveten om att det han sa hade sån efffekt på mig. Han hade under den dagen varit och hjälpt en kille på Goodtech och därför inte varit i krokarna, han var varken på fika eller lunch heller. Men jag visste vad det fanns för saker att göra så.. jag gjorde de sakerna och när en uppgift tog slut började jag på en annan. Magnus ringde nån gång mitt på dagen och frågade vad jag gjorde och jag sa som det var och han tyckte det var bra att jag höll mig sysselsatt. Först i slutet av dagen träffade jag honom igen och då berättade jag vad jag hade gjort och hans kommentar var "Vad skönt, du är ju i princip självgående!". Och den kommentaren värmde, kan jag säga.

Och som jag kanske nämnt så har vi haft en praktikant i fyra veckor och under den tiden har han fått vara med mig rätt mycket. Vi har dels hjälpts åt att göra vissa saker men jag har även fått delegera arbete och visa hur man gör saker och ting. Väldigt roligt faktiskt! Och det har varit en bra "uppvärmning" för en dag som idag. Idag har jag fått delegera arbete och visa hur något ska göras för två kollegor, båda äldre än mig. En förstaårsmontör och en fullbetald. Hur gick det till, liksom?

Nu känns det ju till och med som att jag skulle kunna hålla i ett jobb själv i framtiden. Behöver bara jobba mer och få mer erfarenhet och prova på fler saker. Men jag har alltid tänkt förut att jag aldrig skulle kunna göra det för att jag tror att jag inte ska kunna saker. Att jag alltid skulle behöva fråga vilken skruv eller plugg man ska använda. Och visst, jag frågar rätt mycket nu också men det är ju på så vis man får lära sig nya saker. Och även får man bekräftelse på att det man tänkte använda sig av var rätt.

Kände bara att det här var något jag behövde skriva ner så
att jag kan gå tillbaka och läsa det någon gång.


Idag började jag och Magnus montera dioderna i tunneln.
228 stycken är färdigmonterade, 6822 to go.

Do not cover.

De är så ansvarsfulla och duktiga på språk på mitt jobb. Det här har de skrivit på elementet på en av toaletterna.


Spännande.

Bild från jobbet idag, vi har påbörjat spänningssättningen av central B1A.


Tacos.

Vi firar att Gustav har fått sommarlov och har ett år kvar med tacos.


Lampor.

Jag var och köpte en taklampa idag. Ni ser den på bilden nedan.
Och den passar rätt bra in i köket faktiskt, inte så svårt egentligen då
den är så pass enkel. Dock är jag inte helt nöjd. Det står i beskrivningen
att den har justerbar kabel upp till 120 cm. Och visst har den det! Men
jag vill inte ha den så långt ner och då är problemet att den överflödiga
kabeln inte ryms i den minimala "koppen" där uppe. Får se till att fixa
det någon dag. Fick ju dessutom med mig en plafond hemifrån som jag
tänkte sätta upp i hallen men jag är för kort.. Även när jag står på
stolen. Men det löser sig nog!
Har funderat på något sånt här i sovrum/vardagsrummet, vad tror ni?
Båda lamporna är från Clas Ohlson.

Helgen.

Jaha, nu var det ett tag sen. Hade tänkt blogga flera gånger under helgen men
eftersom blogg.se-appen i telefonen buggar så mycket har det inte blivit av. Jobbigt
att dra fram datorn ju. Hade till exempel tänkt blogga om att vi hyrde en minigrävare
för att börja med markarbetet till lusthuset. Och att vi i fredags hade avslutning
för ungdomssamlingarna och jag höll i lekar såsom galg-stafett och norsk
karaoke med temat Melodifestivalen.

Och på lördagen var jag med Mikaela och vi kollade på alla balbilder och kommenterade
i stort sett varenda en. Sen svullade vi och såg på två filmer, bra lördag!

Och igår var jag med Gustav på eftermiddagen och kvällen, det var välbehövligt!
Hade saknat honom så. Dock fick vi alldeles för kort tid, som tur är kommer han hit
imorgon. Då ska vi fira att han har fått sommarlov.

Och här har ni bilderna som hör till texten.

image description


Så det kan gå.

Hittade gamla bilder på datorn hemma i Junkboda. Tänk, så här
såg jag ut för ungefär tre år sedan när jag hade varit hårmodell.


Who's with me?

Kom för en stund sedan hem efter att ha varit i Robban och sjungit i sommaravslutningskonserten med Selah. Alltså, åh.. vill aldrig sluta sjunga i den kören! Vi har det så himla bra och roligt tillsammans och så är vi så sjukt bra! ;) Så när vi slutar vara ungdomar gör vi Selah till en vuxenkör, you with me?

Vad är väl en..?

Linnea hade skickat en bild till Ida på facebook och jag
tyckte den var så rolig så ni får se den här också.


Inför resan.

Idag var jag och fixade ett nytt pass, för det lär jag ju behöva när jag och
Ida åker utomlands! Insåg att jag haft två pass tidigare och jag har bara rest
en gång var med dem. Det första när vi for till Grekland och det andra när vi for
till Frankrike. Kommer jag åka utomlands fler än en gång på det här passet tro?
Jag tror och hoppas det. Bilden blev i alla fall asful, men orka bry sig.

Fixade även en till sak inför vår resa i Juli, en ny bikini! Har köpt så mycket
till lägenheten nu så jag tyckte att jag kunde unna mig något nu, som dessutom
var på rea. Ni kan aldrig gissa vilken färg den är.


Retur.

Var iväg och lämnade kartonger till återvinningen igår och passade även på att besöka returbutiken och se vad jag fann! Assietter, åtta stycken för 40 kr. Och ett fat för 15 (köpte det mest för att de inte tog emot kortköp under 50 kr, men fatet var ju rätt fint också!)


I won't give up.

Var och tränade idag, step dance - mycket kul! I slutet av passet hade vi lite
stretching och då satte tränaren igång en lite lugnare låt. Och jag fastnade lite för den
och som tur var var det en av de andra som var på passet som frågade vad låten
hette så jag kunde leta upp den nu när jag kom hem. Här har ni den:
Godnatt!

Tacksam.

Jaha, då var helgen snart slut. Och vad kan jag säga om den?
Jag kan säga att den har varit väldigt, väldigt bra. Och att jag gjorde rätt i
att inte fara till Saxnäs. Jag har hunnit flytta ut, flytta in, fixa till, städa, vara med
Gustav, tänka. Och jag har alltså sovit två nätter i den nya lägenheten nu och i natt
blir den tredje. Som Gustav sa så känns den här lägenheten redan mer som hemma
och som min lägenhet än vad den andra någonsin har gjort. Det känns bara så bra.
Tacksam.

Cookies.

Håller på att baka chocolate chip cookies med daimchokladbitar i, blev inspirerad av Marabous liknande kakor som jag köpte hem och bjöd på när mamma och pappa var här. De var nämligen väldigt goda och det skulle ju vara nice om man kunde baka liknande själv!

 


Fynd.

Har härjat runt stan nu på eftermiddagen i hopp om att finna det som saknas i lägenheten för en vettig peng. Och mycket har jag faktiskt hittat! Till och med något som jag inte hade tänkt köpa idag, gardiner! Hade tänkt vänta med det eftersom det inte är så akut. Men i röda korsets butik hittade jag ett par gardiner till både kök och sovrum för ynka 40 kr. Ni ser dem på bild här nedan, helt okej va? Fyndade även galgar där för 2kr styck.

Var även förbi i gamla lägenheten och några småsaker och så dammtorkade jag. Nästa steg är att fara iväg och återvinna alla kartonger jag har samlat på mig sen jag flyttade dit. Och sen dammsuga och torka golven och sånt men det får nog kanske bli först när Stina har hämtat sina möbler, mindre saker i vägen då!

Men nu tänkte jag testa duschen, vi hörs!


Awesome!

Nu finns både bord, stolar, säng och en Gustav i lägenheten. Kan inte bli bättre!


Hugo.

Det gäller att passa på när nostalgispelen till iPhone är gratis! Någon som kommer ihåg det här lilla trollet? :)


RSS 2.0